ORKESTRE

Marott Tone kan levere musik til dig indenfor en bred vifte af genrer. Hvis du ønsker noget helt specielt kan det også sammensættes til lejligheden. Marott Tone har kontakt til landets bedste musikere indenfor alle genrer. Ønsker du cubansk musik a la Buena Vista Social Club? Eller en cool jazz kvartet? Måske en delikat bossa-nova duo? Skriv til info@marott-tone.dk og få et uforpligtende tilbud.

Swinghouse Orchestra – Extravagant 6-mands swingorkester

SWINGHOUSE ORCHESTRA fører dig med swingende rytmer og elegance tilbage til den dekadente swing-æra hvor klubberne sydede af jazz og dans. Med en moderne tilgang til musikken bliver traditionerne ført op til nutiden og får nyt liv. Orkesteret blev dannet i 2010 på det legendariske spillested Copenhagen Jazzhouse i tæt samarbejde med det københavnske dansemiljø. Al musikken er arrangeret af den danske sanger og trompetist Peter Marott, der har samlet fem af Danmarks største musikalske personligheder omkring sig. I efteråret 2017 udkom albummet ”SWINGHOUSE ORCHESTRA”.

 

 

 

Line-up:

Peter Marott: Vokal & Trompet

Jan Harbeck: Tenorsax

Mads Hyhne: Trombone

Mads Søndergaard: Piano

Andreas Møllerhøj: Bas

Morten Ærø: Trommer

 

www.swinghouse.dk

Booking & info: info@swinghouse.dk

StrengeDrøm

StrengeDrøm er stemningsfuld nykomponeret musik for trompet, elektronik og strengeinstrumenter skabt på bestilling af Jazz i Trekanten 2021. Her er mine tanker bag projektet:

Jeg ønsker at skabe musik der bevæger mennesker. Som strenge der går i svingninger. Med StrengeDrøm er målet at lave en synergi med de lyde jeg har til rådighed, storslået og majestætisk men også helt skrøbeligt og hviskende. Jeg ønsker at røre lytteren, og vil med musikken ramme forskellige følelser og stemninger som man kan relatere til, bevidst eller ubevidst. Fra fin melankoli til agressive og voldsomme udbrud der chokerer. Ved at bryde med den traditionelle koncert-opstilling hvor orkesteret står lige foran publikum, søger jeg at aktivere lytterens sanser på en ny måde. Det magiske med musik er, at den går direkte gennem alle barrierer til hjernen, og giver direkte adgang til følelser og minder der ligger gemt i underbevidstheden. Min StrengeDrøm er at få åbnet op for publikums følelser og sanser og få alle strengene i svingninger.

Line up:
Peter Marott (komposition, trompet, elektronik)
Mika Vandborg (guitar)
Johannes Wamberg (guitar)
Lennart Ginman (bas, elektronik)
Soma Allpass (cello)
Andreas Bernitt (violin)
John Fomsgaard (lyd)

The Classicals – De store klassiske mesterværker udsat for jazztrio

The Classicals spiller nye versioner af de største klassiske værker gennem tiderne. Trioen består af de tre København-baserede jazzmusikere Carsten Skov (vibrafon), Peter Marott (trompet) og Ida Hvid (bas). Deres lyd beskrives som varm og jazzy kombineret med melodiske improvisationer. De smukke melodier fra den klassiske verden får ny energi i deres jazzede versioner, og du vil opdage nye sider af de tidsløse kompositioner.

 

Line-up:

Carsten Skov: Vibrafon

Peter Marott: Trompet

Ida Hvid: Bas

 

Info & booking: theclassicalsbooking@gmail.com

 

KOBTER – Elektroniske flader møder to trompeter

Den elektroniske duo KOBTER består af de to poetiske trompetister Peter Marott og Jakob Sørensen. Sammen udforsker de trompetens mange klangfarver – fra det skrøbelige til det utæmmelige, i et drømmende elektronisk univers. De lange meditative forløb kombineres med melodiske fraser fra de to trompeter og resulterer i en sanselig leg.

 

Info & booking: kobtermusic@gmail.com

Marott & Kristiansen – Intim jazzduo

Klassisk jazz fra en svunden tid i intimt duoformat. Pianisten Søren Kristiansen er, udover at være prisvindende jazzmusiker, pianist i TV2’s populære serie “Badehotellet”. Trompetisten og vokalisten Peter Marott er solidt plantet i traditionen, men har formået at bringe den op til dato. Det modtog han i 2011 den prestigefyldte palæbar-pris for.

I 2013 udkom deres anmelderroste album “When my dreamboat comes home” (Calibrated) der blev valgt som et af det års 10 bedste udgivelser i Politiken. Anmelderne skrev bla.

“Marott og Kristiansen hylder nemlig traditionen, samtidig med at de fornyer den med deres musikalske set-up. Af samme grund fremstår det minimalistiske album som forførende upoleret” GAFFA

..”en perle af en duoplade..” POLITIKEN

“Vi taler vist om en kandidat til årets danske jazzalbum.” BERLINGSKE

“Det bliver hyggeligt som en varm sommeraften, der aldrig vil slutte.”  JAZZNYT

https://open.spotify.com/album/1xU2H9VJmJS0A3IotCk0T5

 

 

Line-up:

Søren Kristiansen: Piano

Peter Marott: Trompet & vokal

 

Info & booking: info@marott-tone.dk

www.marott-tone.dk

Peter Marott Universe – Solo-trompet i et drømmende elektronisk univers

Peter Marott’s soloprojekt “Universe” blander afslappende elektroniske flader med drømmende trompetspil.

 

 

Line-up:

Peter Marott: Trompet / Elektronik

 

Info & booking: info@marott-tone.dk

www.marott-tone.dk

 

 

Kira Martini & Martini*s – En stemme der går lige i hjertet

Inden for de sidste par år er Kira Martini blevet en markant og velkendt skikkelse det danske jazzmiljø. Hendes positive energi og ærlige udtryk kombineret med et bredt repertoire der mixer genrerne, gør hende til en ener på den danske jazzscene.

 

 

Anmeldelse af ”Warm Valley” (Storyville 2019)

Sangerinden, Kira Martini, har i løbet af det sidste årti markeret sig som en uomgængelig karakter på den danske jazzscene. Hun har markeret sig som en magnetisk vokalist, og en blændende fortolker, der evner at mikse genrer. Det er helt og holdent i rollen som fortolker, hun optræder på sit nye album, Warm Valley – et album som efterlader lytteren varm om hjertet.

Der er således noget på én gang rutineret og nysgerrigt, nuanceret og fokuseret, ægte og næsten stofligt nærværende over hendes fortolkning af standards som Duke Ellingtons Warm Valley, Cole Porters I Love Paris, Abel Ferreiras Constantemente, NHØP & Lisa Freemans Those Who Were og Bob Dylans Dont Think Twice, Its Alright. Martini synger alle sangene med intensitet og sans for deres iboende fortællinger. Og godt understøttes hun af orkesteret – Ole Fessor Lindgreen, Elith Nulle Nykjær, Peter Marott, Mads Søndergaard, Morten Ærø og Joel Illerhag.

Særlig formfuldendt står i sammenspillet den jazzede udgave af Bob Dylans mesterværk. Martini er heri (og i øvrigt i NHØP′s og Freemans sang) indlevet, lun, nærværende, elskelig. Hun giver sig tid, er forbundet til jorden og i kontakt med himlen.

Ivan Rod (www.ivanrod.dk )

 

Line-up:

Kira Martini: Vokal

Mads Søndergaard: Piano

Joel Illerhag: Bas

Ole ”Fessor” Lindgren: Trombone

Elith ”Nulle” Nykjær: Klarinet

Peter Marott: Trompet

Morten Ærø: Trommer

 

www.kiramartini.com

Info & booking: kiramartini@hotmail.com

Marott/Jacoby/Hvid – Original country

 

Marott/Jacoby/Hvid spiller country-inspireret musik fra hjertet. Musikken består overvejende af orignale sange, men der sniger sig også covers ind af numre som trioen holder af.

 

 

Line-up:

Peter Marott: Flugelhorn / Vokal

Aske Jacoby: Guitar & vokal

Ida Hvid: Bas & vokal

 

Info & booking: info@marott-tone.dk

www.marott-tone.dk

 

 

Swing Republic – Elektroswing der samler fortid, nutid og fremtid

Swing Republic er swing fra 30’erne og 40’erne tilsat elektroniske elementer. Med jazzsangerinden Karina Kappel i front leveres et medrivende ekstravagant show der sætter gang i dansegulvet.

Swing Republic har bl.a. spillet i Paris, Napoli, London og Hong Kong og er en del af den nye bølge af moderne swing musik, der blander gammel swingjazz med nutidige rytmer. I 2011 udkom albummet “Electro Swing Republic” på det engelske pladeselskab Freshly Squeezed. Der er siden udgivet yderligere 2 albums samt en række EP’er. Musikken er produceret af Per Ebdrup.

 

 

 

Info & booking: info@marott-tone.dk

www.marott-tone.dk

Fessor & his Jazzkings – En legende og hans konge-orkester

Jazzlegenden Fessor har i over 60 år været aktiv på den danske musikscene. Karrieren spænder bredt, fra Gasolin til Doc Cheatham og hans eget Big City Band der fyldte landets jazzklubber med deres revolutionerende lyd. Efter 35 år som kapelmester for Big City Bandet dannede han i 2011 et kongehold bestående af nogle af landets fineste musikere kaldet “Fessor and his Jazz Kings”. Her forener han gammel og ung, traditionerne og det moderne, og resultatet er en musikalsk eksplosion der går lige i hjertet. Pt. er orkesteret i færd med at indspille deres fjerde album der forventes på gaden i slutningen af 2020.

 

 

Line-up:

Fessor: Trombone

Jakob Dinesen: Tenor Sax

Chris Tanner: Clarinet

Peter Marott: Trompet

Marko Martinovic: Piano

Jens Sølund: Bas

Morten Ærø: Trommer

 

Info & booking: info@marott-tone.dk

www.marott-tone.dk

Six City Stompers – 6-mands super-gruppe der fornyer traditionen

Six City Stompers sætter et fantastisk højt musikalsk niveau og bidrager med et frisk pust til den traditionelle Jazzscene. Stilen kalder de selv Neo-New Orleans. Orkesteret spiller overvejende vokaljazz med den talentfulde crooner og saxofonist Mads Mathias i front, men også smukke instrumentale arrangementer. En del af musikken består af gyldne evergreens fra den amerikanske sangskat, men gruppens repertoire indeholder også egne numre. Six City Stompers blev dannet i 2004 og har siden mest turneret i Skandinavien, men også i andre dele af Europa samt i Kina. De har spillet på de fleste danske jazzfestivaller, i store VEGA i København og været på landsdækkende tv i både Danmark (DR1) og Norge (NRK1). Bag sig har de 4 anmelderroste albums: ”Work Around the Rules” (2008), ”Miss Floridor” (2011), børnepladen ”Dig og mig og vi to” (2012) og ”The Formula” (2013).  Orkesteret blev i 2013 kåret som årets danske børnejazznavn og vandt en Danish Music Award ved DMA Jazz.

 

”Hvornår oplever du sublimt spil, kreativitet, varitation og humor? Når du er sammen med Miss Floridor & Six City Stompers.” – Svend Asmussen, violinist

”Godt. Lækkert. Smagfuldt. i orden. Ukrukket. Dejligt…. og så er de danskere.” – Nikolai Steen, producer

”Dansk Jazz’s Beatles” – Lennart Ginman, bassist / tidl. musikalsk chef for Copenhagen Jazzhouse

”Six City Stompers er det bedste band i Danmark” – Hugo Rasmussen, bassist.

 

 

 

Line-up:

Mads Mathias: Vokal / Altsax

Peter Rosendal: Flugabone / Piano

Peter Marott: Trompet

Regin Fuhlendorf: Guitar / Banjo

Kasper Tagel: Bas

Morten Ærø: Trommer

 

Info & booking: info@marott-tone.dk

www.sixcitystompers.dk